Maldiverne

Jeg var så heldig at få denne tur sponsoreret af Rejselyst og det var en virkelig drøm at få lov at opleve Maldiverne, før det er for sent. Vi besøgte tre forskellige øer i tre forskellige priskategorier som er præsenteret herunder. Jeg mødte julemanden flere gange i løbet af rejsen, og han fortalte, at han hvert år tager til Maldiverne for at lade op til den travle december måned - det er simpelthen det eneste sted, han kan samle tankerne og hvile kroppen.

Rejsen foregik sammen med tideligere håndboldspiller og nu kommentator for TV2 Daniel Svensson, rejsejournalist Mads Severinsen, som jeg tidligere har skrevet rejseartikler for JP og Berlingske sammen med samt bloggerparret Sidsel & Lasse fra Aarhus.

Thoddo Island var det første sted, vi boede og klart det billigste og mindst luksuriøse sted af de tre (ca. 10.000 kr. pr. pers. inkl. fly). Det skilte sig ud fra de to andre steder ved at være en ø med lokalt liv. De lokale på Thoddo lever af at dyrke frugt som de sælger til hovedstaden Malé samt af turisme.

Standen levede på alle måder op til de billeder fra Maldiverne, vi allesammen kender: kridhvidt sand, turkisblåt hav og blå himmel. Restauranterne var få, ligesom det var begrænset med ting at give sig til. Dog kunne man booke fisketure, dykkerture eller begive sig ud på øhop til øde sandbanker.

Soneva Fushi var det andet sted, vi besøgte og klart det dyreste og mest luksuriøse (ca. 100.000 kr. pr. uge for en villa med plads til to pers. ekskl. fly). Resortøen har 24-timers chokolade -og isbar, et hav af forskellige restauranter at besøge, snorkeling direkte fra privat strand med garanti for at se reef sharks og havskildpadder for bare at nævne nogle af de features, de tilbød. Villaen, vi boede i, havde egen pool, biograf, fitness og privat butler hele døgnet rundt. Han serverede sågar mad til os i poolen…

Angsana Resort var det tredje og sidste sted, vi boede. Prisen er stadig i den billige ende, når vi taler Maldiverne (ca. 18.000 kr. pr. pers. for en uges ferie med morgenmad inkl. fly), men jeg ville personligt hellere ofre lidt mere og få den luksus, man forventer af et sted som Maldiverne ELLER gå med Thoddo og få et billigt men fint alternativ. Dog var der intet sted på Maldiverne, hvor strandende skuffede, så på det punkt får man altid fuld valuta for pengene ligemeget hvor i ø-gruppen, man tager hen. Et plus på Angsana er, at det er et godt sted at se hvalhajer og manta rays. Vi så “kun” sidstnævnte, da vi var der uden for hvalhaj-sæsonen.