Kardemomme er undervurderet
— sagde alle i hele verden

Kardemommesnurrer

(16-20 stk)

Bagte de her snurrer i godt selskab i min lejlighed i går. Jeg siger jer, de var gode. Rigtig gode. 94% af jer på Instagram-meningsmålingen ønskede at få opskriften, så her er den (fuck de sidste 6% der trykkede forkert). Folk elskede dem. Min mor fik nogle snurrer med hjem og i dag skal min gode ven og jeg spise de sidste, imens vi skal tale om Kaspar Colling Nielsens bøger og varme fødderne på radiatoren.
De er nemme at lave, svære at snurre, men hvis du behandler dejen med omsorg, indlevelse og respekt, så går det fint.
Jeg ønsker dig god fornøjelse og fordøjelse
T
kardemum.jpg
  INGREDIENSER:   Dej  1 håndfuld kardemommekapsler, kværnet i morter - skaller frasorteret  3 dl soyamælk eller mandelmælk  50 g gær  120 g sukker  ½ tsk salt  150 g smør, stuetempereret  1 stort æg  700 g hvedemel     Fyld  200 g smør, stuetempereret  100 g sukker  ½ spsk kanel  1 lille håndfuld kardemommekapsler, kværnet i morter - skaller frasorteret     Pensling  1 sammenpisket æg     Efter bagning  Lys sirup  1 lille håndfuld kardemommekapsler, kværnet i morter - skaller frasorteret     FREMGANGSMÅDE:    Dej   - kværn kardemommen og kom den op i en gryde sammen med soyamælken. Opvarm langsomt til det bliver lunkent. Sådan ja.  - opløs gær i den håndlune mælk.  - tilsæt sukker, salt, smør og sammenpisket æg.   - overfør til røremaskine og kør blandingen med dejkrogen imens hvedemel tilsættes lidt ad gangen. Ælt dejen i ca. 10 minutter til den er glat og slipper dejkrogen let.  - lad dejen hæve i skålen et lunt sted i ca. en time. Sæt noget musik på, der bygger en stemning op.      Fyld  - bland smør, sukker, kanel og kardemomme med en gaffel      Tilblivelse   - kom dejen ud på et meldrysset bord. Rul den ud til den for en stor rektangulær form. Tykkelse: ca. 1 cm.  - fordel fyldet ud over hele dejens overflade  - fold dejen på midten af den korte side, og skær “strimler” på ca. 3 cm. Skær en bane næsten hele vejen ned igennem hver strimmel, så det ligner et sæt engangs-spisepinde, før det bliver brudt fra hinanden.   - gå ind på youtube og se, hvordan man folder en snurre…  - snur dejen rundt om sig selv, fold en snurre og placér disse på en bageplade beklædt med bagepapir  - forlad endnu engang din dej og lad dem hæve til dobbelt størrelse (ca. 45 minutter).   - opvarm ovnen til 200 ºC (og det er altså ikke varm luft, jeg mener det)  - pensl de hævede snurrer med et sammenpisket æg og bag dem gyldne i midten af ovnen i ca. 16 minutter og 49 sekunder.  - pensl de nybagte snurrer, der har spredt måske verdens bedste duft i dit hjem (eller hvor end du nu befinder dig), med sirup og drys med mere kardemomme!  Nyd dem

INGREDIENSER:

Dej

1 håndfuld kardemommekapsler, kværnet i morter - skaller frasorteret

3 dl soyamælk eller mandelmælk

50 g gær

120 g sukker

½ tsk salt

150 g smør, stuetempereret

1 stort æg

700 g hvedemel

 

Fyld

200 g smør, stuetempereret

100 g sukker

½ spsk kanel

1 lille håndfuld kardemommekapsler, kværnet i morter - skaller frasorteret

 

Pensling

1 sammenpisket æg

 

Efter bagning

Lys sirup

1 lille håndfuld kardemommekapsler, kværnet i morter - skaller frasorteret 


FREMGANGSMÅDE:

Dej

- kværn kardemommen og kom den op i en gryde sammen med soyamælken. Opvarm langsomt til det bliver lunkent. Sådan ja.

- opløs gær i den håndlune mælk.

- tilsæt sukker, salt, smør og sammenpisket æg. 

- overfør til røremaskine og kør blandingen med dejkrogen imens hvedemel tilsættes lidt ad gangen. Ælt dejen i ca. 10 minutter til den er glat og slipper dejkrogen let.

- lad dejen hæve i skålen et lunt sted i ca. en time. Sæt noget musik på, der bygger en stemning op.

 

Fyld
- bland smør, sukker, kanel og kardemomme med en gaffel

 

Tilblivelse

- kom dejen ud på et meldrysset bord. Rul den ud til den for en stor rektangulær form. Tykkelse: ca. 1 cm.

- fordel fyldet ud over hele dejens overflade

- fold dejen på midten af den korte side, og skær “strimler” på ca. 3 cm. Skær en bane næsten hele vejen ned igennem hver strimmel, så det ligner et sæt engangs-spisepinde, før det bliver brudt fra hinanden. 

- gå ind på youtube og se, hvordan man folder en snurre…

- snur dejen rundt om sig selv, fold en snurre og placér disse på en bageplade beklædt med bagepapir

- forlad endnu engang din dej og lad dem hæve til dobbelt størrelse (ca. 45 minutter). 

- opvarm ovnen til 200 ºC (og det er altså ikke varm luft, jeg mener det)

- pensl de hævede snurrer med et sammenpisket æg og bag dem gyldne i midten af ovnen i ca. 16 minutter og 49 sekunder.

- pensl de nybagte snurrer, der har spredt måske verdens bedste duft i dit hjem (eller hvor end du nu befinder dig), med sirup og drys med mere kardemomme!

Nyd dem