Spinat-giftkage med stinkende duriancreme

 

Ingredienser

 

Kagebund:

  • 450 g. frisk spinat, pureret med stavblender

  • 5 æg

  • 3 spsk. citronsaft

  • 2 spsk. økologisk citronsaft

  • 337 g. sukker

  • 375 g. mel

  • 3 tsk. bagepulver

  • 1 tsk. natron

  • 1 tsk. stødt ingefær

  • salt

  • 265 ml. flydende kokosolie

 

Duriancreme:

  • 300 g. stuetempereret smør

  • 240 g. flormelis

  • 450 g. frisk durian-kød (kan købes hos en asiatisk dealer)

 

Desuden:

  • Pistacienødder til pynt

  • Friskrevet lime til pynt


Tilberedningstid

Ca. 3 timer

Mad til

Ca. 16 personer

Oprindelse/inspiration

Ca. 3 timer



Fremgangsmåde


Kage
Tænd ovnen på 180 grader C.
Bland mel, bagepulver, natron, ingefær og salt. Si.
Pisk æg og sukker blødt og lækkert. Tilsæt olie, spinatmos og citronsaft. Mix til alt er blandet godt.
Vend melblandingen i.
Bag i dyb bradepande i ca. 30-35 minutter.
Køl helt ned før kanterne skæres til.

Duriancreme
Pisk smør og sukker hvidt og luftigt.
Tilsæt frisk durian-kød.
Rør det godt sammen. Hold dig evt. for næsen.


Opbygning


Smør duriancremen på kagen. Sirligt.
Udskær i 6x6 cm.
Riv pistacienødder og limeskal over hvert kagestykke.
Placér i treetagers bambus-steamer og tag kagen med i skole!