Pizza med plantain-bananer


Ingredienser

(2 stk.)


Pizzadej:

  • 600 ml. friskpresset gulerodssaft

  • 50 g gær

  • ca. 800 g Tipo00 mel

  • ½ dl. olivenolie

  • 3 tsk. salt


Topping:

  • 4 Mozzarella-boller

  • Cheddar

  • 3 auberginer

  • 2 plantain-bananer (kan købes hos en asiatisk frugthandel)

  • 2 æg

  • 100 g. pinjekerner

  • Olivenolie

  • Frisk oregano - ikke det tørre pulver


Tilberedningstid

Ca. 2 timer

Mad til

Ca. 8 personer

Oprindelse/inspiration

Algeriet/Tyrkiet



Fremgangsmåde


Rør gær og lunkent vand sammen.
Tilsæt olivenolie.
Tilsæt mel og salt - lidt ad gangen.
Ælt.
Hæv til dobbelt størrelse et lunt sted.

Udrul til 28 cm. i diameter.
Auberginerne drysses med salt for at dræne dem for vand.
Placer først mozzarella og cheddar på pizzabunden.
Skær bananerne i tynde skiver.
Læg auberginer og bananer på.
Slå et par æg ud over pizzaerne.
Bag på forvarmet bagesten ved fuld hammer i 10 minutter (275-300 grader).
Drys med pinjekerner og en smule god olivenolie.