Crepe Suzette med guava og ghee

Crepe Suzette med sauce af guava og ghee. Parfait is med fransk efterårstrøffel og bladguld.

Ingredienser:

  • Pandekager:

  • 225 g mel

  • 1 tsk. salt

  • 6 æg

  • 474 ml. sødmælk

  • 3 spsk. smør

Sauce:

  • 5 spsk. sukker med vanilje

  • 4 tsk. ghee (bøffelsmør)

  • 2 tsk. smør

  • 225 g guavasaft, friskpresset

  • 1 stk. limesaft

  • 1 tsk. limeskal

  • Grand Marnier på gefühl

  • GULD

Crisp:

  • 50 g sukker

  • 50 g blødt smør

  • 60 g glukosesirup

  • 50 g mandelflager

  • 50 g sesammel, sort

  • 50 g hvedemel


Råmarineret guava:

  • Guavafrugt, fint skårede skiver

  • Limesaft + skal

Parfait:

  • 100 g æggeblommer

  • 82 g sukker + vanilje

  • 330 g cremefraiche, pisket

  • 10 g friskrevet, sort efterårstrøffel

 

Fremgangsmåde:

Pandekager:

Bland mel, salt og æg og tilsæt mælk.
Tilsæt det smeltede smør.
Hæld gennem sigte.
Hvil køligt i 30 minutter.
Steg ½ dl dej pr. pandekage.
Tilsæt sauce og flamber i Grand Marnier.

 

Råmarineret guava:

Bland det hele sammen.

 

Parfait:

Pisk æggeblommer og sukker hvidt og luftigt.
I separat skål: pisk cremefraiche luftigt.
Vend det sammen med æggeblandingen og riv frisk efterårstrøffel i parfaiten.
Hæld på forme.
Nedfrys.
 

Crisp:

Rul til kugler, bag ved 170 grader i ca. 7-8 minutter.