Hors d'oeuvres med tusindårsæg


Ingredienser


Æggesalat:

  • 4 tusindårsæg

  • Kapers

  • Dild

  • Peber

  • Sort kaviar

  • 85 g gedeost


Brødtop:

  • 50 g smør

  • 50 g frisk Gedeost

  • 100 g mel

  • 1 tsk. bagepulver

  • 1 æg

  • 6 spsk. kærnemælk

  • Sort sesam, knust

  • Sort peber, friskkværnet

  • Sort Hawaii-salt


Desuden:

  • Tempe (grov tofu)

  • Lotusrod

  • Kapers

  • 2 tusindsårsæg

  • Syltet ingefær

  • Dild


Tilberedningstid

Ca. 2 timer

Mad til

Ca. 18 personer

Oprindelse/inspiration

Frankrig/Kina


Fremgangsmåde

 

Æggesalat:
Hak ingredienserne, evt. blend. Køl ned.


Brødtop:

Bland først de våde ingredienser sammen.

Tilsæt de tørre ingredienser.

Sesam knuses i morter.

Bland godt.

Fordel den mørke dej i silikoneformen og bag ved 190 grader C i ca. 10 minutter eller til de bliver gyldne.

Tempe skæres i små cubes og steges på panden.

Kapers frituresteges.

Lotusrod skæres i tynde skiver og frituresteges.

 

Opbygning

 

(samles på spyd):

1.      Tempe

2.      Lotusrod

3.      Æggesalat

4.      Skive af Tusindårsæg

5.      Bagt element

6.      Dild rullet ind i syltet ingefær

7.      To kapers