Tyrkisk Hamursuz

Hamursuz er en spiralformet kage med tahin-fyld. Den er lækker til eftermiddagsteen og er slet ikke så sød som de kager, der ellers er kendetegnende for Tyrkiet.

Ingredienser:

  • 25 g gær
  • 2½ dl vand
  • Ca. 7 dl mel
  • 1 tsk. sukker
  • 3 dl mælk
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. tahin (sesampasta)
  • 4 spsk. olie
  • 1 dl. sukker
  • 1 æg, sammenpisket til pensling
  • Sesamfrø
  • Nigellafrø

Fremgangsmåde:
Bland gær og vand, til gæren er opløst. Tilsæt mel og rør grundigt sammen.

Bland sukker, salt og mælk til sukkeret og saltet er opløst og tilsæt herefter blandingen til dejen.

Mærk efter om dejen er smidig og fast nok til at kunne rulles ud. Tilsæt mere vand eller mel efter behov.

Lad dejen hæve i 15 minutter.

Del dejen i fem og rul alle portioner tyndt ud til en slags pizzabund.

Bland tahin og olie sammen og fordel det over de fem ’bunde’. Drys herefter med sukker.

Rul de fem portioner til pølser og læg dem i et rundt, ovnfast fad til de tilsammen danner en spiral. Pensl med et sammenpisket æg. Drys evt. med sesamfrø/nigellafrø.

Bag kagen i ca. 30 minutter ved 200 grader.